• Maandag t/m vrijdag geopend van 8.30 tot 17.00 uur

Kinderbekkenfysiotherapie

KBFT-foto-2

Behandeling

Kinderfysiotherapie richt zich op het motorisch functioneren van kinderen van 0 tot 18 jaar. De meeste kinderen ontwikkelen zich spelenderwijs op een natuurlijke manier. Door verschillende omstandigheden kan een kind problemen hebben met bewegen, waardoor bepaalde activiteiten of vaardigheden niet goed uitgevoerd worden. Dan kan de kinderfysiotherapeut worden ingeschakeld, die aan de hand van een gesprek en onderzoek het beste behandelplan voor uw kind opstelt.

Onze kinderbekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in buik, bekken en bekkenbodem bij kinderen. Kinderbekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie waarbij een kinderfysiotherapeut of bekkenfysiotherapeut zich gespecialiseerd heeft in het onderzoeken en behandelen van kinderen met plas- en/of poepproblemen. Onze kinderbekkenfysiotherapeut is kinderfysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd door extra nascholing aan de SOMT University, op het gebied van plas –en of poepproblemen en buikpijnklachten.

Zindelijk worden gaat meestal vanzelf. De meeste kinderen worden zindelijk tussen 2 en 4 jaar. Een kind wordt meestal eerst zindelijk voor de ontlasting en daarna voor het plassen. Maar om zindelijk te kunnen worden moet een kind dit wel kunnen, willen en begrijpen. Een kind moet voelen dat hij moet plassen of poepen. En het kind moet begrijpen waarvoor het potje of het toilet dient. Soms lukt het nog niet en heeft een kind nog ‘ongelukjes’.

Ook een buikoperatie, anatomische afwijking of een traumatische ervaring kunnen problemen geven bij het plassen of poepen.

  • plasongelukjes overdag
  • heel vaak plassen, onrustige blaas
  • bedplassen
  • blaasontstekingen
  • poepongelukjes overdag
  • verstopping in de darmen (obstipatie)
  • angst om te plassen of te poepen
  • buikpijn

Op verwijzing van uw huisarts, kinderarts of specialist kan uw kind verwezen worden, maar de kinderbekkenfysiotherapeut is ook direct toegankelijk. Kinderbekkenfysiotherapie wordt vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering, waarbij het eigen risico niet wordt aangesproken.

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen, neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

Tot het 18e jaar wordt kinderfysiotherapie vergoed uit de basisverzekering voor 18 behandelingen. Voor meer behandelingen is een aanvullende verzekering nodig. Is de aandoening van uw kind chronisch, dan wordt dit volledig vergoed uit de basisverzekering.