• Maandag t/m vrijdag geopend van 8.30 tot 17.00 uur

Medical taping

MedicalTaping-2

Behandeling

Medical taping wordt steeds bekender als behandelmethode in de fysiotherapie. Wie kent niet de sporters met felgekleurde tape die onder de sportkleding uitkomt? Geschikt voor volwassenen én kinderen!

Medical taping heeft een stabiliserende werking op gewrichten en stimuleert tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfecirculatie en ondersteunt deze. De huid wordt als het ware door de tape gelift, wat de druk onderhuids op het blessuregebied vermindert. Zo blijft uw bewegingsvrijheid behouden.

Deze taping is geschikt voor blessures aan rug, schouder, knie en kuit; bij oedeem en bloeduitstortingen; voor houdingsproblematiek; bij overbelasting (muisarm, golf- of tennisarm); bij (spannings)hoofdpijn of zenuwpijn, en bij orgaan-gerelateerde klachten, bijv. maagklachten. Tevens kunnen klachten als menstruatiepijn, misselijkheid en hooikoorts getapet worden.

Medical taping wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Tot 18 jaar worden de eerste 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering.