• Maandag t/m vrijdag geopend van 8.30 tot 17.00 uur

Marit Burgmeijer

Marit Burgmeijer

Algemeen en handfysiotherapeut

  • Dinsdag

  • Vrijdag

  • Specialiteiten :
    Handtherapeut, medical taping en dry needling
  • Ervaring :
    15 jaar

Over Marit

Mijn naam is Marit Burgmeijer en ik werk al 15 jaar met veel plezier als fysiotherapeute in Dieren. Ik werk hier twee dagen in de week: op dinsdag en op vrijdag.

Om mijn vakkennis te vergroten, heb ik behalve fysiotherapie meerdere opleidingen en cursussen gedaan, o.a. handtherapie, medical taping en dry needling. Samen met mijn man en drie kinderen woon ik in Arnhem.

Als handtherapeut bekijk ik allereerst wat er nodig is om uw hand zo goed mogelijk te laten genezen. Verder leert u hoe de hand opnieuw te gebruiken, of welke aanpassingen nodig zijn om uw bezigheden te kunnen uitvoeren. Na bijvoorbeeld een pols- of handoperatie kunt u terecht bij de handtherapeut voor revalidatie. Dat kan met een verwijzing van de specialist.

Medical taping is geschikt voor blessures aan rug, schouder, knie en kuit; bij oedeem en bloeduitstortingen; voor houdingsproblematiek; bij overbelasting (muisarm, golf- of tennisarm); bij (spannings)hoofdpijn of zenuwpijn, en bij orgaan-gerelateerde klachten, bijv. maagklachten. Tevens kunnen klachten als menstruatiepijn, misselijkheid en hooikoorts getapet worden.

Met dry needling worden knopen in de spier ontspannen (via de ‘triggerpoints’) door met een naald in de spier te prikken. Het inbrengen van het naaldje is nauwelijks voelbaar; lees verderop meer over hoe het voelt. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die lokale drukpijn veroorzaakt, en tegelijk vaak pijn veroorzaakt op een andere plek in het lichaam.