Tessa Bölger

Algemeen, oedeem- en oncologiefysiotherapeut

  • Maandag

  • Specialiteiten :
    Oedeemfysiotherapie, oncologiefysiotherapie, medical taping en dry needling
  • Ervaring :
    9 jaar

Over Tessa

Ik studeerde af aan de Universiteit van Leuven (België). Hier heb ik zowel mijn Bachelor als mijn Master in de Revalidatiewetenschappen & kinesitherapie behaald. De Belgische term ‘kinesitherapie’ is in Nederland beter bekend als ‘fysiotherapie’.

In 2014 heb ik de opleiding oedeemtherapie/lymfedrainage volgens de (Australische) methode van Casely-Smith afgerond en heb ik mij aanvullend gericht op het opbouwen van conditie en kracht van cliënten tijdens en na oncologische problematiek.

Het grote voordeel van een oncologie-gespecialiseerde fysiotherapeut is o.a. herkennen van directe en late bijwerkingen van de ontvangen behandeling(en) en de klachten signaleren die samenhangen met specifieke tumoren. Zo kan men veilig trainen en kan er ook worden gewerkt aan de preventie van mogelijke klachten/blessures. Het mooie van trainen tijdens en/of na het behandeltraject is dat mensen de kans krijgen om actief aan hun eigen herstel te werken.Verder heb ik me verdiept in Motivational Interviewing, in het medical taping concept en in dry needling therapie. Motivational Interviewing is een (motiverende) gespreksmethode gericht op ‘verandering’, die voornamelijk gebaseerd is op de persoonlijke motivatie van de persoon.

Sinds 2013 ben ik werkzaam in de praktijk op Ericaplein 9 als oedeemfysiotherapeut, oncologiefysiotherpeut en algemeen fysiotherapeut. Ik geloof in het belang van een actieve aanpak en in een goede samenwerking met de cliënt om zo het besproken doel te bereiken.

Naast mijn werk in de fysiotherapiepraktijk ben ik docent op de Fysiotherapieopleiding aan de Hogeschool.